Kort nieuws voorpagina

Duitse minister Jung weg om aanval in Kunduz

Berlijn, 27 nov. - De Duitse minister van Sociale Zaken Jung zou vanmiddag zijn ontslag aanbieden. Dat bevestigde de Duitse regeringswoordvoerder vlak voor het sluiten van deze krant. Jung was in het vorige kabinet minister van Defensie. Hij raakte in opspraak omdat hij de Bondsdag verkeerd zou hebben ingelicht over burgerslachtoffers bij een bombardement in Afghanistan. Pagina 5

Barroso heeft Commissie rond

BRUSSEL, 27 nov. - De belangrijkste financiële en economische posten in de nieuwe Europese Commissie gaan naar Spanje, Frankrijk, Finland en België. Dat heeft voorzitter Barroso van de Europese Commissie vanmiddag bekendgemaakt. Kroes krijgt de portefeuille ICT en Telecom. Pagina 4

Kindermisbruik door Ierse priesters

Londen, 27 nov. - Tientallen priesters in het Ierse bisdom Dublin hebben tussen 1975 en 2004 honderden kinderen misbruikt. Noch de kerkelijke autoriteiten noch de politie namen maatregelen, hoewel ze op de hoogte waren van het misbruik. Pagina 5

Amsterdam: proef met spitstarieven

Den Haag, 27 nov. - Minister Eurlings (Verkeer, CDA) wil in Amsterdam gaan experimenteren met verschillende spitstarieven binnen de kilometerheffing. Pagina 3

Circa 70 procent kinderen ingeënt

Bilthoven, 27 nov. - Circa 70 procent van de kinderen tot vijf jaar is deze week gevaccineerd tegen de Mexicaanse griep. Dat zegt de GGD Nederland. Pagina 2

College Nijmegen demissionair door

Enschede, 27 nov. - Het college van B en W in Nijmegen zal demissionair verdergaan. Dat heeft de gemeente Nijmegen vanmiddag bekendgemaakt. Het college viel eerder deze week over de onroerendzaakbelasting.

Iran pakt Ebadi de Nobelprijs af

TEHERAN, 27 nov. - De Iraanse autoriteiten hebben de medaille van de Nobelprijs voor de Vrede afgenomen van mensenrechtenadvocaat Shirin Ebadi, de winnaar in 2003. Pagina 5

Kunst Scheringa

Amsterdam, 27 nov. - ABN Amro heeft gisteren tientallen kunstwerken weggehaald uit de woning van Dirk Scheringa. Pagina 15