Kort nieuws Sport

Ook politie in Oostenrijk rolt dopingnetwerk op

WENEN, 27 nov. - De politie in Oostenrijk heeft een criminele organisatie ontmaskerd die wereldwijd doping leverde aan sporters. Bij invallen in tientallen appartementen en sportscholen is niet minder dan twee ton aan verboden producten gevonden. Vijf mensen zijn aangehouden. Dat meldde gisteren het Oostenrijkse persbureau APA. De politie kon jaren onderzoek naar verdacht mobiel telefoonverkeer eindelijk afronden met een grootscheepse actie. De verboden middelen, zoals efedrine en testosteron, werden veelal gefabriceerd in China en Oost-Europa en daarna gesmokkeld naar Oostenrijk. Van daaruit vonden de producten over de hele wereld hun weg naar klanten. Via internetbureaus in onder meer de Verenigde Arabische Emiraten en Bosnië had de handel plaats. Eerder deze week rolde de Spaanse politie nog een groot binnenlands dopingnetwerk op. Bij invallen werden daar elf mensen gearresteerd en eveneens grote hoeveelheden verboden prestatiebevorderende middelen in beslag genomen. (ANP)

Del Potro en Federer gaan door

Londen, 27 nov. - De Zwitserse tennisser Roger Federer en de Argentijn Juan Martin del Potro hebben gisteren de halve finales bereikt van de ATP World Tour Finals in Londen. Dat ging ten koste van de Brit Andy Murray, die op basis van gamegemiddelde naar huis kon. Murray versloeg de Spanjaard Fernando Verdasco in drie sets (6-4, 6-7 en 7-6) en was afhankelijk van het resultaat van de avondpartij. Daarin bleef Del Potro Federer de baas, eveneens in drie sets: 6-2, 6-7 en 6-3. Door dat resultaat eindigden Federer, Del Potro en Murray gelijk in punten; na enig rekenwerk bleek het gamegemiddelde nadelig voor Murray. (ANP)

Wielerzesdaagse terug in Maastricht

MAASTRICHT, 27 nov. - De wielerzesdaagse van Maastricht keert in 2010 terug op de kalender. Drie edities van het evenement zijn volgens de organisatie gegarandeerd. De zesdaagse in de Limburgse stad werd tussen 1976 en 1987 jaarlijks georganiseerd, daarna verdween hij. In 2006 keerde de Zesdaagse terug, maar na de eerste editie verdween het evenement echter opnieuw, wegens financiële problemen. Fred Rompelberg, bekend van zijn wereldrecords als baanrenner, is de nieuwe voorzitter van de organiserende stichting. Volgens Rompelberg heeft zijn stichting van de vorige organisatie de verplichtingen aan de gemeente overgenomen. De eerste editie is van 7 tot en met 12 december 2010. In het derde jaar van de Zesdaagse worden ook de wereldkampioenschappen wielrennen op de weg in Zuid-Limburg gehouden. (ANP)

Pechstein raakt hoofdsponsor kwijt

BERLIJN, 27 nov. - De Duitse schaatsster Claudia Pechstein is haar belangrijkste sponsor kwijt. De Deutsche Kreditbank (DKB) ontbond gisteren het contract van de vijfvoudig olympisch kampioene. DKB nam het besluit na de uitspraak van het internationaal sporttribunaal CAS. Dat handhaafde woensdag de schorsing van Pechstein. De Duitse kampioene is voor twee jaar uitgesloten wegens verdachte bloedwaarden in haar biologisch paspoort. (ANP)

Bayern voor 9 pct. eigendom van Audi

München, 27 nov. - Audi heeft zich voor een bedrag van 90 miljoen euro verzekerd van 9 procent van de aandelen van Bayern München. De Beierse club sloot eerder al een soortgelijke deal met Adidas. Audi blijft tot 2019 sponsor van de werkgever van Louis van Gaal, Mark van Bommel en Edson Braafheid. (ANP)