Gracieuze krachtpatserij

A group of acrobats from Canadian troupe Cirque du Soleil performs the show "Dralion" in Mexico City, on November 25, 2009. The Cirque Du Soleil stand in Mexico for two months. TOPSHOTS AFP PHOTO/Alfredo ESTRELLA AFP

Dralion is geen nieuwe show van Cirque du Soleil, maar dat maakt het onderdeel ‘Ballet on Lights’ niet minder spectaculair om te zien. Acht vrouwen voeren een acrobatisch balletnummer op een podium van uitsluitend gloeilampen.

Dralion is sinds 1999 een van de reizende voorstellingen van Cirque du Soleil. Momenteel is het gezelschap neergestreken in Mexico-Stad.

Strikt genomen is Cirque du Soleil geen traditioneel circus, dieren en zand spelen er geen rol. Het gezelschap werd vierentwintig jaar geleden opgericht in Quebec, Canada. Nu is het een van de beroemdste en winstgevendste circussen ter wereld met 3.000 werknemers en optredens over de hele wereld.

Toen Dralion in 2004 in Nederland werd opgevoerd omschreef NRC Handelsblad de show als „uitbundig vertoon van gracieuze krachtpatserij, oogstrelende aankleding en muziek die na afloop nog urenlang door het hoofd blijft denderen. [...] Het heeft allemaal iets new age-achtigs. Alles dwarrelt en danst, zingt en zweeft door elkaar heen, in een sfeer van onbestemde exotica. Maar veel belangrijker zijn de nummers; die blijven wonderbaarlijk”.

Bekijk een video van ‘Ballet on Lights’ via nrc.next.nl/links