Die stralende showvrouw van toen

Dvd SHOW

Liza with a Z

Regie: Bob Fosse. €18,99 ****

Liza Minnelli was op haar allerbest toen ze op 31 mei 1972 speciaal voor tv optrad in het Lyceum Theatre in New York. Een stralende showvrouw van 26, expressief tot in haar vingertoppen, met longen die alles aankonden en dansbenen die tot in de hemel reikten. Acht filmcamera’s legden vast hoe ze, met een weelderig Broadway-orkest en een groep gedrilde topdansers, oud en nieuw repertoire liet horen. Eerst in een hagelwit kostuum dat heftig contrasteert met haar diepzwarte pagekapsel, daarna in een ultrakort, vuurrood latexjurkje en in een zwartfluwelen pakje à la Little Lord Fauntleroy, bekroond met een bolhoed. Liza with a Z, zoals de show heette, was samengesteld door tekstdichter Fred Ebb, dezelfde die samen met componist John Kander de musical Cabaret op zijn naam had gezet. Geen wonder dat de ster uit die film haar optreden beëindigt met een medley uit die musical. Met als extra attractie dat ze nu ook de befaamde ceremoniemeesterssong Willkommen bienvenue welcome! zingt.

    • Henk van Gelder