7 redenen om uit te gaan

1 vrouwenfeest

Flirtation ‘Fairytales’

Amsterdam: Panama. Vr 23.00-04.00u. Kaarten: 15(vvk)/20 euro. www.letsbeopen.com

Panama wordt omgetoverd tot een warm sprookjesbos tijdens Flirtation ‘Fairytales’ (alleen voor vrouwen). Line up: Miss Sugaware, dj La Niña en MC Boogshe, Covergirl Sunny & vj ED. Dresstip: ‘sprookjesbosgroen’.

2 dancefestival

Musica Republica

Rotterdam: Maassilo. Za 23.00-07.00u. Kaarten: 25 euro. www.musicarepublica.com

Indooreditie van het grootste dancefestival van Rotterdam, Musica Republica. De mainstage staat in het teken van Ibiza, met o.a. Benny Rodrigues, Danny Delgado en Don Diablo.

3 muziekfestival

Contrabanda! Festival

In 6 steden. Van 28 nov t/m 6 dec. www.contrabandafestival.nl

Het Contrabanda! Festival biedt een mengeling van pop, jazz en wereldmuziek. Deelnemende bands zijn onder meer Hotel, Zulu 9.30 en RotFront. Op zaterdag en zondag is de uitgebreide versie van Contrabanda! in Amsterdam, in Paradiso en het Bimhuis. Vervolgens gaat het festival op tournee langs Enschede (ATAK), Groningen (Simplon), Utrecht (Tivoli), Tilburg (013) en Den Haag (Paard van Troje).

4 dance

Greatest Rock & Rave Circus

Eindhoven: Effenaar (vr 23.00u), Leiden: LVC (za 23.00u). Kaarten: 17,50 euro. www.effenaar.nl & www.lvc.nl

Joost van Bellens ‘Rock & Rave Circus’ komt naar Eindhoven en Leiden. Met Joost van Bellen, Boemklatsch, dj Wannabe A Star, Aux Raus, e.a. Dresscode: ‘snorremanzen (m/v), freakshow en circusvolk’.

5 dansfestival

Dancing on the Edge

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Den Haag. 29 nov t/m 13 dec. www.dancingontheedge.nl

Hedendaagse dans- en theatervoorstellingen uit het Midden-Oosten, in vijf steden. Een groot aantal voorstellingen is gecreëerd en uitgevoerd door vrouwen. Het festival opent zondag (15.00u) met een filmprogramma in Rialto in aanwezigheid van Mariam Said, weduwe van de Palestijnse denker Edward Said.

6 expositie

Mea Vulva / Mooi Kut

Amsterdam: Kunstkerk. T/m 4 dec, wo-zo. www.meavulva.nl

‘Mea Vulva’ is een reizende groepsexpositie door Nederland en België over schaamlipcorrecties, vrouwenbesnijdenis en prostitutie, maar vooral een ode aan de vagina. Zondag (14.00u) speelt Theatergroep Met Zonder Kleren Mooi/Lelijk, een voorstelling over vrouwen en vagina’s.

7 muziekfestival

Speedfest

Eindhoven: Klokgebouw, Strijp-S terrein. Za vanaf 14.00u. Kaarten: 25 euro. www.speedfest.nl

Indoorfestival georganiseerd door het rocktrio Peter Pan Speedrock. Voor de liefhebber van harde muziek: van hardcore tot psychobilly en van rock-’n-roll tot metal. Met o.a. Karma To Burn, US Bombs en G.B.H.