Zeldzame nederlaag United

Besiktas heeft gisteravond in de Champions League een einde gemaakt aan de recordreeks van Manchester United voor eigen publiek. De ploeg van trainer Sir Alex Ferguson bleef in de Champions League sinds februari 2005 (0-1 tegen AC Milan) ongeslagen in 23 thuisduels. De Turkse ploeg zegevierde op Old Trafford met 1-0 dankzij een treffer van Rodrigo Tello in de twintigste minuut. Manchester United, zonder Edwin van der Sar in het doel, was al zeker van een plaats in de achtste finales.

In dezelfde groep B kan CSKA Moskou zich nog plaatsen voor de knock-outfase. De ploeg won in Moskou met 2-1 van VfL Wolfsburg en kwam daarmee in punten op gelijke hoogte met de Duitse kampioen. Indien beide teams in de laatste speelronde hetzelfde resultaat behalen, gaat Wolfsburg door op basis van het onderlinge resultaat (3-1 thuis tegen CSKA). CSKA speelt nog uit bij Besiktas, Wolfsburg ontvangt ManUnited.

In groep C is als gevolg van het 1-1 gelijkspel tussen AC Milan en Olympique Marseille gisteravond nog geen beslissing gevallen. Real Madrid is als koploper het dichtst bij de achtste finales. De Spaanse ploeg won voor eigen publiek met 1-0 van FC Zürich.

Real heeft volgende week in de laatste groepswedstrijd tegen Olympique genoeg aan een gelijkspel voor kwalificatie. AC Milan moet winnen van FC Zürich om zeker te zijn van de laatste zestien.

Milan, met Clarence Seedorf in de basis en Klaas-Jan Huntelaar op de bank, opende sterk in San Siro. Door een treffer van Marco Borriello kwam de thuisploeg op voorsprong. Lucho González zorgde voor de gelijkmaker.

Real begon tegen FC Zürich met Rafael van der Vaart en Cristiano Ronaldo op de bank. Royston Drenthe (gepasseerd) en Ruud van Nistelrooy (geblesseerd) zaten op de tribune. Dankzij een treffer van Gonzalo Higuaín leidde de Spaanse ploeg bij rust met 1-0. Van der Vaart en Ronaldo vielen in de tweede helft in. (ANP)