Verrukkelijke voorstelling

Familietheater

Snorro

door het Ro Theater. Vanaf 8 jaar. Tournee t/m 7 februari. *****

Uitbundig schuddend in een roze jurk, met de enorme billen naar achter, zingt acteur Marcel Musters ‘Single Ladies’ van Beyoncé. In de verrukkelijke voorstelling Snorro speelt hij tante Esmeralda, die haar paardenfluisterende beugeldochter komt uithuwelijken aan een Mexicaans fatje, achter wiens sullige façade niemand de gemaskerde held Snorro vermoedt. Het schouwburgdak gaat eraf als Musters het strijdlied van de alleenstaande moeder aanheft: „If you liked it then, you should‘ve put a ring on it!”

Snorro is de waardige opvolger van Lang en gelukkig, de theaterhit die het team van regisseur Pieter Kramer twee jaar geleden maakte voor het Ro Theater. De enthousiaste zaal eet uit de hand van Kramer, wiens kinderlijke, volvette over-the-top-stijl hier volmaakt op zijn plaats is. Geen cliché over Mexico laat hij liggen, met dank aan Lucky Luke, de acteurs laten zich helemaal gaan, en het inventieve doekendecor zorgt voor geschater van bewondering.

Kinderen treden op als dansende cactussen, of als kindslaven die in een goudmijn Verdi’s ‘Slavenkoor’ zingen. Loes Luca onderhoudt het contact met de toeschouwers die „Olé!” en „Hoep Snorro!” mogen roepen. Dick van den Toorn is aandoenlijk serieus als de held die zichzelf kwijtraakt tussen twee identiteiten. De grote Gijs Naber dubbelt hilarisch als pratend paard en als slangachtige premiejager. Meral Polat, als de donkerschone Conchita, raakt niet alleen het hart van Snorro. Mexicaans feestorkest Mariachi Tierra Caliente geeft de liedjes een warme gloed. En het slotlied is ‘La Bamba’.

Snorro is nog te zien tot en met 7 februari. Kijk voor de speellijst op rotheater.nl.