Overige films

Billy Elliot (Stephen Daldry, 2000, Engeland/Frankrijk). Ook in ons land succesrijk regiedebuut is een feelgoodmovie over 12-jarig jochie uit Noord-Engeland dat ten tijde van de mijnstakingen van 1984 balletdanser wil worden. Het contrast tussen zijn explosieve talent tot bewegen en de grauwe werkelijkheid van een troosteloos mijnstadje wordt breed uitgemeten. RTL8, 20.30-22.30u.

Twister (Jan de Bont, 1996, VS). Fenomenaal kassucces van Nederlandse Amerikaan De Bont. De achtervolgingsfilm voor wetenschappers en wervelstormen biedt baanbrekende special effects maar moet het stellen zonder een zuchtje menselijk drama, ook al groeien de voormalige echtelieden Bill Paxton en Helen Hunt weer naar elkaar toe. Ook met Jami Gertz. RTL7, 20.30-22.45u.

Clear and Present Danger (Philip Noyce, 1994, VS). Na Patriot Games speelt Harrison Ford weer de rol van CIA-agent Jack Ryan in een verfilming van een boek van Tom Clancy. Uitstekende actiethriller gaat over de strijd tegen Colombiaanse drugsbaronnen. Veronica, 20.30-23.15u.

King Kong (John Guillermin, 1976, VS). Modieus romantische en tamelijk overbodige remake van monsterklassieker uit 1933. Met Jeff Bridges, Charles Grodin, Jessica Lange. RTL 7, 22.45-1.30u.