op nrcnext.nl

Hoi! – Hee! in Burkina Faso

Hoi! – Hee! Veel langer duurt een begroeting in Nederland vaak niet. In Burkina Faso gaat het iets anders, legt Femke van Zeijl uit. Ze beschrijft op het weblog dat ze voor ons vanuit Afrika bijhoudt „de riedel vrij vertaald als goedemorgen, goed geslapen, alles goed met de familie”. Benieuwd?

Nostalgische tv-intro’s

Nostalgieblogs: misschien komt het doordat de jaren nul aflopen. Een maand geleden blogden we over oude televisieleaders – van het RTL 5-Journaal tot Loeki. Nu een verwijzing naar intro’s van televisieseries. Op I Love TV intros staat een enorme verzameling. Klik door de The Fab 40’s/50’s, Cool 60’s, Super 70’s, Awesome 80’s, Phat 90’s en Sweet 00’s en dompel jezelf onder in de nostalgiegevoelens.

Stel al uw geldvragen aan...

Peter Verhaar. Want vanaf deze week blogt Verhaar twee keer per week over geldzaken. Geld is ingewikkeld, en we hopen dat Verhaar dat als voormalig docent economie en met dertig jaar werkervaring bij banken goed kan uitleggen. Het zoeken naar iemand die over geld kan bloggen, bleek een stuk ingewikkelder dan gedacht. Erica Verdegaal deed dit twee jaar lang voor ons en kon hier als een van de weinigen onafhankelijk over schrijven. En dat is nodig in een wereld van dubieuze tussenpersonen en ingewikkelde leenconstructies, waar consumenten voor gewaarschuwd moeten worden.