Minder zacht

Het blijft voorlopig onbestendig herfstweer met regelmatig buien en soms een stevige wind. Hoewel het de komende dagen wat minder zacht wordt, is de winter nog lang niet in zicht. Winterweer in Europa is te vinden in Scandinavië met lichte vorst overdag en lokaal sneeuw. Elders is het vrij zacht en veelal wisselvallig. Het warmst is het langs de zuidkust van Spanje, Italië en in Griekenland en Turkije, met middagtemperaturen van 20 tot 23 graden en veel zon.

In Nederland blijft het, ook vannacht, buiig. De wind neemt iets af, maar blijft matig tot krachtig, 4 tot 6 Bft. Het koelt af naar 6 tot 8 graden.

Morgen overdag blijven buien actief met tussendoor ook enkele opklaringen. Er staat ook dan een stevige zuidwester, krachtig tot hard aan zee. Met 8 tot 10 graden is het iets frisser. In de loop van vrijdagavond concentreren de meeste buien zich tot een smalle kuststrook en wordt het landinwaarts droog.

In het weekeinde is er weinig verbetering te verwachten. Het is grotendeels bewolkt en vaak nat.

Vooral zaterdag is het nog onstuimig. ’s Middags wordt het 7 tot 10 graden.

Begin volgende week verandert ook maar weinig. Dinsdag lijkt de beste dag te worden met de kleinste kans op regen, maar dat is een gewaagde voorspelling.

In grote lijnen blijft het voorlopig uitermate wisselvallig.