Kort nieuws Economie

Tata: dieptepunt staalmarkt voorbij

Mumbai, 26 nov. - De staalmarkt heeft het dieptepunt van de malaise achter de rug. Dat heeft het Indiase Tata Steel, het moederbedrijf van Corus, vandaag gezegd bij de bekendmaking van de cijfers over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 2009/2010. Tata illustreerde de opmerking aan de hand van een positief bedrijfsresultaat in het lopende derde kwartaal bij Corus, dat wel nog steeds verlies lijdt. Tata haalde in India een nettowinst van ruim 9 miljard rupees (127 miljoen euro) in het tweede kwartaal. Na verrekening van de resultaten van Corus leed het concern een verlies van 27 miljard rupees. (ANP)

Princess komt in Duitse handen

Breda, 26 nov. - Het Duitse WMF neemt een meerderheidsbelang van 51 procent in het Nederlandse bedrijf voor huishoudelijke apparaten Princess Holding. WMF heeft tevens het recht bedongen om begin 2012 de overige aandelen te kopen. Princess heeft dit vandaag bekendgemaakt. Princess is bekend van artikelen als koffiezetmachines, gourmetapparaten, stofzuigers, strijkijzers en tosti-apparaten. Het bedrijf verkoopt de apparatuur in meer dan 75 landen. Princess behaalde in 2008 een omzet van 63 miljoen euro. (ANP)

Omzet horeca4 procent lager

Den Haag, 26 nov. - De omzet van de horeca is in het derde kwartaal 3,9 procent lager uitgekomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De daling was kleiner dan in de eerste twee kwartalen van dit jaar. Dit blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De horecaprijzen stegen in het derde kwartaal gemiddeld 2,2 procent, maar het volume daalde met 6 procent. Hotels noteerden de grootste krimp met een omzetdaling van 6,2 procent. (ANP)