Correcties & aanvullingen

Ruud Koole

In het artikel Bos had in 2003 ‘afspraken thuis’ (25 november, pagina 2) staat dat gewezen PvdA-voorzitter Ruud Koole het woord ‘gelijkheid’ voorop wilde stellen in het beginselprogramma. Dat is niet zo. Hij vond het „jammer” dat Wouter Bos, de politiek leider van de PvdA, het woord helemaal niet wilde opnemen.

Reinaart de Vos

In de intro van het artikel Hoe Reinaart de Vos – tijdelijk – zijn streken verloor (24 november, pagina 8) wordt ten onrechte gesteld dat Reinaart de Vos zelf de ballen van de pastoor afbeet. Het was Tibeert de Kater die dit deed.

Monument zelfdoding

Op de foto bij het artikel Beter dan een sprong voor de trein (25 november, pagina 2) is slechts een deel van de tekst op het monument voor nabestaanden van zelfmoordenaars zichtbaar. De volledige tekst luidt: „Het leven is groter dan ik zelf ben.” Kunstenaar Hanspeter Nagtegaal maakte het beeld vlak nadat zijn zoon Jochem suïcide pleegde.