Bayern houdt kans in Champions League

Bayern München heeft gisteravond de mogelijkheid behouden om te ‘overwinteren’ in de Champions League. De ploeg van de bekritiseerde trainer Louis van Gaal won op eigen veld van Maccabi Haifa (1-0). Concurrent Juventus verloor van Girondins Bordeaux (2-0), dat zich in groep A verzekerde van de knock-outfase. Bayern en Juventus maken over in het onderlinge duel in de laatste speelronde uit wie zich als tweede plaatst.

Ivica Olic maakte in München in de tweede helft het winnende doelpunt voor Bayern. In Bordeaux scoorden Fernando en Marouane Chamakh. Juventus heeft nu een punt meer dan Bayern en heeft over twee weken aan een gelijkspel genoeg.

In groep C won Real Madrid door een doelpunt van Gonzalo Higuaín van FC Zürich (1-0). AC Milan speelde gelijk tegen Olympique Marseille (1-1). De ploeg van trainer Leonardo kwam vroeg op voorsprong door een doelpunt van Marco Borriello, maar zag de gasten na een kwartier op gelijke hoogte komen via Lucho. Door de resultaten kunnen Real Madrid, AC Milan en Olympique nog naar de volgende ronde.

In groep D werd Manchester United op eigen veld verrast door Besiktas (1-0). Rodrigo Tello maakte het enige doelpunt. Door de overwinning van CSKA Moskou op VfL Wolfsburg (2-1) is Manchester United al wel zeker van de volgende ronde. Wolfsburg en CSKA hebben beide zeven punten en strijden om de tweede plaats.

In groep D hadden Chelsea en FC Porto zich al geplaatst voor de knock-outfase, ten koste van Atlético Madrid en Apoel Nicosia.

Bekijk uitslagen en standen opwww.uefa.com