7 redenen om uit te gaan

1 muziekfestival

Le Guess Who? 2009

Utrecht. Van 26 t/m 30 nov. Kaarten: www.leguesswho.com

Derde editie van muziekfestival Le Guess Who? met o.a. Patrick Watson, The Dodos, The Field, A Place To Bury Strangers, The Very Best, Six Organs of Admittance, Johnsons/Molina, Fucked Up, Early Day Miners, The Cave Singers, Male Bonding en F.S. Blumm. Naast muziek zijn er discussies en live interviews in platenzaak Plato, een workshop snaarinstrument bouwen door Yuri Landman, een jamsessie en een expositie.

2 documentaires

IDFA op locatie

Amsterdam: Podium Mozaïek. Van 26 t/m 29 nov. Entree: 5-12 (dagpas) euro. www.podiummozaiek.nl

In Podium Mozaïek is een selectie documentaires van het IDFA te zien waarin ontmoeting en confrontatie van culturen centraal staat. Vandaag: La Isla, Archives of a Tragedy, Jaffa, the Oranges’ Clockwork en American Radical; The Trials of Norman Finkelstein.

3 muziekavond

Pageturner

Amsterdam: Pakhuis Wilhelmina. Tijd: 21.00u. Entree: 6/3 euro tot 21.30u. cafepakhuiswilhelmina.nl

Pageturner is een concept waarbij de acts in de zaal staan opgesteld en afwisselend een nummer spelen of een tekst voordragen. Het publiek staat in het midden en weet niet wie wanneer gaat spelen. Met Bob Billy, Shaking Godspeed, Pien Feith, Lester, Winterjong, Thijs van de Loo en Jonathan Brown.

4 muziek/poëzie

Poetracks

Nijmegen: Doornroosje. Tijd: 20.30u. Kaarten: 10/8 euro. www.wintertuin.nl

Giovanca, Leine, Peter te Bos en John Cameron (Claw Boys Claw), Tom Pintens, Awkward I, Macronizm en Mark Lotterman bewerkten het gedicht Jongeling (2) van Remco Campert tot een popsong. Vanavond brengen zij dit ten gehore tijdens Poetracks. Campert zelf zal de avond openen met een voordracht.

5 koptelefoonconcert

Kern Koppen

Den Haag: Paard van Troje. Tijd: 19.30u. Kaarten: 10 euro. www.kernkoppen.com

De Haagse rapformatie Kern Koppen presenteert het nieuwe album Één door middel van een silent hiphopconcert. Iedereen in de zaal beluistert het concert over een koptelefoon.

6 huisconcertfestival

Festival Club Canapé

Amsterdam: 4 huiskamers. Van 26 t/m 29 nov, 20.00u. Entree: 10 euro (incl.hapjes en drankjes). Res: www.liveinyourlivingroom.nl

Live in Your Living Room organiseert in samenwerking met het Amsterdam Songwriter Guild (ASG) het huisconcertfestival Club Canapé met akoestische optredens van twaalf artiesten, o.a. Lake Montgomery, Fabiana Dammers en Robin Block.

7 debat & film

Kopenhagen aan de Maas

Rotterdam: Zaal de Unie. Tijd: 20.00u. Gratis. Res: www.deunie.nu

De Kwestie Live staat in het teken van de VN-Klimaattop in Kopenhagen en het Rotterdam Climate Initiative. Na een introductievideo van prof. Jan Rotmans volgt een debat met onder anderen milieuwethouder Grashoff. Na het debat wordt The Age of Stupid vertoond.