6 redenen om tv te kijken

1 familiegeheimen

DNA onbekend

Ned. 1, 20.30 - 21.20 u.

Is mijn vader eigenlijk wel mijn echte vader? Zijn mijn broers wel echt mijn familie? Mensen die zich dat afvragen wil Caroline Tensen in DNA Onbekend helpen. Zo kunnen ze een eind maken aan een leven vol onduidelijkheden en ontkenningen.

2 balletjongen

Billy Elliot

RTL 8, 20.30 - 22.30 u.

Ook in ons land succesrijk regiedebuut is een feelgood movie over 12-jarig jochie (Jamie Bell) uit Noord-Engeland dat ten tijde van de mijnstakingen van 1984 balletdanser wil worden. Het contrast tussen zijn explosieve talent tot bewegen en de grauwe werkelijkheid van een troosteloos mijnstadje wordt breed uitgemeten. (Stephen Daldry, 2000)

3 wervelwind

Twister

RTL 7, 20.30 - 22.45 u.

Fenomenaal kassucces trakteert op baanbrekende special effects. De achtervolgingsfilm met wetenschappers en wervelstormen moet het echter stellen zonder een zuchtje menselijk drama, al groeien de voormalige echtelieden Bill Paxton en Helen Hunt weer naar elkaar toe. Dragende bijrol voor een vliegende Friese stamboekkoe. (Jan de Bont, 1996).

4 profiel

Profiel: Edwin Evers

Ned. 3, 21.00 - 21.40 u.

De vrienden, collega’s en broers van Radio 538-dj Edwin Evers schetsen het doorzettingsvermogen van een solistische jongen uit het Oosten die het per se wilde maken tussen de snelle radiojongens in het Westen.

5 aap

King Kong

RTL 7, 22.45 - 01.30 u.

Avonturenfilm uit 1976. Een expeditie die een verlaten tropisch eiland verkent, neemt een gigantische gorilla gevangen en neemt hem mee naar New York om hem tentoon te stellen. Maar in New York aangekomen, ontsnapt King Kong en vecht hij voor zijn vrijheid. Met: Jeff Bridges, Jessica Lange, Charles Grodin. (John Guillermin, 1976)

6 gefilmd

Video justice

SBS 6, 23.15 - 00.10 u.

Op steeds meer plaatsen hangen camera’s waarvan de beelden gebruikt worden bij het oplossen van misdrijven. Slachtoffers, politieagenten en daders vertellen hun verhaal en welke rol de videobeelden hebben gespeeld in hun zaak.