Sport kort

Tennisser Del Potro wint tweede partij in ATP-finale in Londen

LONDEN. Juan Martin del Potro heeft zijn kans op een plaats in de halve eindstrijd van de ATP World Tour Finals in Londen behouden. De Argentijn, die het officieuze WK begon met een nederlaag tegen Andy Murray, won gisteren in drie sets van de Spanjaard Fernando Verdasco: 6-4, 3-6 en 7-6 (1). In zijn derde en laatste groepswedstrijd stuit de 21-jarige Del Potro, die dit seizoen de US Open op zijn naam schreef, op Roger Federer. De Zwitser speelde gisteravond tegen Murray. Die wedstrijd was nog niet afgelopen toen de krant naar de drukker moest. In groep B speelt Novak Djokovic vandaag tegen Robin Söderling en treft Rafael Nadal Nicolai Davidenko. (ANP)

Kijk voor de uitslag van Federer-Murray op atpworldtour.com

Fans Go Ahead niet welkom bij Cambuur

LEEUWARDEN. Supporters van Go Ahead Eagles mogen op vrijdag 4 december niet mee naar de uitwedstrijd van hun club bij Cambuur Leeuwarden. Burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden heeft besloten de bezoekende fans te weren uit vrees voor ongeregeldheden. In een brief aan de directie van Go Ahead schrijft de burgemeester dat de politie aanwijzingen heeft dat beide supportersgroepen azen op een confrontatie. De verhouding tussen de fans van de twee clubs uit de eerste divisie is gespannen. Vorige maand bekogelden fans van de ploeg uit Deventer na een duel met Cambuur de Friese supportersbussen. Fans van Cambuur zouden op 4 december revanche willen nemen in de Friese hoofdstad. (ANP)

Ook Sloveen opgepakt in gokschandaal

ZAGREB. Naar aanleiding van het internationale gokschandaal in het voetbal is in Kroatië een Sloveen opgepakt die door de Duitse autoriteiten werd gezocht. Dat berichtte het persbureau HINA gisteren. Dragan Mihelic staat onder verdenking van fraude en verduistering in het voetbalschandaal, dat betrekking heeft op 200 wedstrijden in verschillende landen. Mihelic werd maandag opgepakt toen hij in Kroatië arriveerde. Hij is in hechtenis geplaatst. Volgens lokale media zouden in Kroatië veertien duels verkocht zijn. Het schandaal kwam vorige week in Duitsland aan het licht. (ANP)

Cristiano Ronaldo terug bij Real Madrid

MADRID. Cristiano Ronaldo keert na 55 dagen terug in de selectie van Real Madrid. Trainer Manuel Pellegrini heeft de Portugees opgenomen in zijn groep van achttien spelers voor het duel met FC Zürich van vandaag in de Champions League. Ronaldo had een enkelblessure. Rafael van der Vaart en Royston Drenthe zitten ook bij de selectie van Real. (ANP)

Portsmouth ontslaat voetbalmanager Hart

LONDEN. De Engelse voetbalclub Portsmouth heeft manager Paul Hart ontslagen. Dat maakte de hekkensluiter in de Premier League gisteren bekend. „Het bestuur vindt het aantal punten dat tot nu toe behaald is teleurstellend en denkt dat er een nieuwe manager nodig is om handhaving te realiseren”, luidde een verklaring van de club. (ANP)

Zege basketballers Den Bosch in Joezjni

JOEZJNI. De basketballers van EiffelTowers Den Bosch hebben hun eerste wedstrijd in de EuroChallenge (groep B) gewonnen. De ploeg versloeg Chimik Joezjni gisteravond in Oekraïne met 92-91. (ANP)