op nrcnext.nl

Creatief met je wollen trui

We kennen de papieren bordjes en de plastic wegwerpbekers. Maar wat gewoon is, kan ook design zijn. In de rubriek Herbruiksels lees je over bijzondere gadgets en creatieve ontwerpen die gemaakt zijn van heel gewone dingen. Nu: vijf keer creatief met een wollen trui. Deze is van de Amerikaanse kunstenaar Rachel Denny. Ze werd bekend met haar collectie Domestic Trophies. Gebreide hertenkoppen van kasjmier. Daarvoor heeft ze de schaar gezet in een aantal truien. Ze laat zich inspireren door de natuur en gebruikt voor haar kunstwerken materialen als wol, hout en gevonden voorwerpen. Via haar site zijn nog enkele hertenkoppen te koop.

Bekijk meer ontwerpen met wol via nrcnext.nl

Gastblog van een docent

Tim Gouw (21) studeert aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en geeft economie op het Wolfert College. Hij schrijft over koopavonden. „Daar zitten alleen maar voordelen aan, leerde een discussie met mijn vmbo 4 klas.” „Nu de feestdagen er aankomen zijn de koopavonden extra relaxt”, zegt Kikkie (15). Dave (15) stelt: „Iedereen is al vet druk en dan wordt er ook nog verwacht dat je met een lauw cadeau aan komt zetten.”