Onbestendig

Ook de komende dagen blijft het wisselvallig met regen en een stevige wind. Het is tot het weekeinde vrij zacht voor de tijd van het jaar, maar daarna volgen normalere waarden van rond de 8 graden.

Vandaag was het weer onstuimig met een stormachtige wind, kracht 8, in de kustregio’s en soms zware windvlagen. Ondanks de afname van de wind blijft het ook vanavond en komende nacht stevig waaien. Op een paar regen- en onweersbuien langs de kust na blijft het op de meeste plaatsen droog. Tijdens opklaringen wordt het komende nacht iets frisser met minima van 7 tot 9 graden.

Ten noorden van Schotland bevindt zich een complex lagedrukgebied dat zich uitstrekt tot de Noorse westkust. Aan de zuidflank hiervan blijft het vanuit het zuidwesten stevig waaien en worden talrijke buien vanaf de Noordzee het land ingeblazen.

Morgenochtend vallen er buien, vooral in de kustprovincies, met lokaal ook onweer en later kans op buien verder landinwaarts. Ook morgen waait het nog hard: 4 tot 6 Bft. Tijdens buien komen ook windstoten voor. De middagtemperaturen komen tussen 9 en 12 graden uit.

Vrijdag en zaterdag wordt het frisser en vallen er nog steeds buien. Het blijft waaien. Vanaf zondag wordt het wat rustiger, maar ook dan blijft het niet overal droog.