Kort nieuws Economie

Vakbonden stellen Sappi ultimatum

Maastricht, 25 nov. - De vakbonden hebben papierbedrijf Sappi gisteren een ultimatum gesteld nadat de leden massaal een eindbod van de directie voor een nieuwe cao hadden afgewezen. De bonden dreigen met langere werkonderbrekingen en stakingen als Sappi voor morgenmiddag niet aan hun eisen tegemoetkomt. Dat hebben FNV Bondgenoten, CNV Bedrijvenbond en vakbond De Unie gisteren bekendgemaakt. Volgens bestuurder Ans van den Akker van FNV Bondgenoten wil de directie geen collectieve afspraken maken over de seniorendagen. De directie wil dat individueel regelen, maar de bonden vinden dat een verdeel- en heerspolitiek. (ANP)

EU keurt aankoop door Nutreco goed

Brussel, 25 nov. - De Europese Commissie gaat akkoord met de overname van productiebedrijven van Cargill in Spanje en Portugal door diervoederproducent Nutreco. Dat heeft de commissie gisteren bekendgemaakt. Nutreco maakte in juli bekend 40 miljoen euro te betalen voor de mengvoerfabrieken van de concurrent. Het gaat om twaalf bedrijven die met in totaal 450 medewerkers een omzet van ongeveer 240 miljoen euro hebben. (ANP)

Synvest in gesprek met Bouwhuis

Amersfoort, 25 nov. - Vastgoedbelegger Synvest Fund Management voert besprekingen om het beheer over te nemen van de zes Bouw State Obligatiefondsen van de Bouwhuis Groep in Apeldoorn. Volgens Synvest is de financiële positie van de Bouwhuis Groep zo penibel dat het niet meer verantwoord is leiding te geven over de fondsen met een belegd vermogen van ruim 100 miljoen euro. Synvest staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten. (ANP)