Jongeren vast voor knuppelen

Tien jongeren uit Musselkanaal en omgeving zijn opgepakt omdat ze in september in Oost-Groningen willekeurige voorbijgangers met honkbalknuppels ernstig zouden hebben mishandeld. Dit heeft de politie in Stadskanaal gisteren bekendgemaakt. Enkele van de verdachten, tussen de 15 en 23 jaar, wordt poging tot doodslag ten laste gelegd. Vijf van hen zitten nog vast. De slachtoffers waren vaak leeftijdsgenoten. Vijftien jongeren hebben aangifte gedaan. De verdachten, onder wie twee meisjes, gingen in wisselende groepjes van vijf op pad nadat ze drank en drugs hadden gebruikt. Dat gebeurde vooral in de weekeinden en wanneer het donker was. Anko Lange van regiopolitie Groningen zei voor RTV Noord dat het motief onbekend is. Volgens een politiewoordvoerder werden de slachtoffers bedreigd en waren ze bang om aangifte te doen. De politie sluit niet uit dat er meer jongeren zijn mishandeld. (NRC)