De project-medewerker

Nederland, Amsterdam, 19-11-2009 Desiree Beeren heeft op de international management school gestudeerd. Voor de carriere meetlat economie. foto: Bram Budel Budel, Bram

Desiree Beeren (25)

Studie: international business & languages, Hogeschool Zuyd (2002-2007); international master of management, Euromed Marseille (2007-2008)Werk: projectmedewerker bij Leaders for NatureWoon-werk: 5 minuten fietsenBrutomaandsalaris: 2.539 euro

Wat houdt uw werk in?

„Leaders for Nature is een netwerk van ongeveer twintig multinationals. We bekijken welk effect het bedrijfsleven in Nederland heeft op ecosystemen en hoe je die systemen kunt gebruiken zonder ze te verstoren. Momenteel organiseer ik een forum waar bedrijven kunnen onderzoeken hoe ze zo kunnen werken dat ze zo min mogelijk schade aan de natuur toebrengen. Dat gaat verder dan tweezijdig printen. Je moet denken aan het gebruik van elektrische auto’s of grote duurzame innovaties.”

Is dat een erg internationale baan?

„Leaders for Nature is een initiatief van de non-profitorganisatie IUCN NL, die zich inzet voor biodiversiteit wereldwijd. Daar is Engels de voertaal en IUCN NL is internationaal gericht. Er loopt een project om de mangroves in Afrika te beschermen, omdat ze belangrijk zijn als kustbescherming, maar ook als broedplaats voor garnalen.

„Ik ga niet zelf naar het buitenland. Dat vind ik niet erg, in mijn vrije tijd kan ik dat compenseren. Ik heb veel in het buitenland gewoond en afgelopen zomer heb ik bijvoorbeeld vrijwilligerswerk in Senegal gedaan.”

Waar ziet u zichzelf in de toekomst werken?

„Ik zou graag voor twee of drie jaar in een Afrikaans land gestationeerd willen zijn, om daar bezig te zijn met ecosystemen en de plaatselijke bevolking. Of een positie op de duurzaamheidsafdeling van een multinational, zodat ik daar veel contact heb met buitenlandse afdelingen.”

    • Leendert van der Valk