Söderling is Nadal ook in Londen de baas

Tennisser Robin Söderling heeft gisteren bij de ATP World Tour Finals in Londen Rafael Nadal voor de tweede keer dit jaar een nederlaag toegebracht. De Zweed versloeg bij zijn eerste optreden de Spaanse favoriet in twee sets, 6-4 en 6-4.

Eerder dit seizoen verbaasde Söderling op de Open Franse kampioenschappen met een zege op Nadal. Hij is de enige die de Spanjaard ooit op Roland Garros versloeg. De Zweed bereikte vervolgens ook nog eens de eindstrijd in Parijs. In de O2 Arena van Londen had Söderling op het officieuze WK maar iets meer dan anderhalf uur nodig om Nadal te verslaan. Hij won met overtuiging. De Zweed kwam pas binnen op het toernooi nadat de Amerikaan Andy Roddick had afgezegd.

Söderling, nummer negen van de wereld, was opgetogen over zijn succes. „Ik had het niet direct zien aankomen. Vooraf was ik bijzonder zenuwachtig. Na mijn uitstekende start in de partij verdween dat”, aldus de Zweed, die dit jaar pas één (klein) toernooi won, op gravel in eigen land.

In dezelfde groep (B) won gisteravond laat Novak Djokovic van Nikolai Davidenko. De Serviër versloeg de Rus in drie sets, 3-6, 6-4 en 7-5. De wedstrijd was een herhaling van de finale van het slottoernooi van vorig jaar. Ook toen, bij de Masters in Shanghai, was Djokovic te sterk voor Davidenko.

In elke groep gaan de beste twee naar de finales. In groep A won Roger Federer zondag van Fernando Verdaso en versloeg Andy Murray Juan Martin Del Potro. Vandaag speelt Federer tegen Murray, Del Potro tegen Verdasco. (ANP)