Onstuimig

Het mag dan wel zeer zacht zijn met maximumtemperaturen van 13 of 14 graden, het is wel uitgesproken nat en onstuimig. De harde zuid- tot zuidwestenwinden gaan voorlopig niet liggen en er gaat geen dag voorbij zonder regen. Het wordt geleidelijk kouder, met in het weekeinde maxima onder de 10 graden.

Gisteren viel er vooral in het zuiden van het land veel en langdurig regen. In Noord-Brabant viel in een etmaal meer dan 40 millimeter. ’s Avonds trokken felle buien over het land met zware, aan zee zeer zware windstoten.

Vanavond neemt de zuidwestenwind weer toe. Vannacht gaat het aan zee hard waaien door nadering van een koufront dat morgenochtend met enige regen over ons land zal trekken. Komende nacht is het echter nog droog met opklaringen. De wind weerhoudt de temperatuur ervan ver te dalen; die blijft steken rond 11 graden.

Morgenochtend gaat het aan zee enige tijd hard of stormachtig waaien. Boven land komt een vrij krachtige tot krachtige zuidenwind te staan. De regen maakt in de middag vanuit het westen plaats voor zon en stapelwolken. Met een afnemende, naar zuidwest draaiende wind ziet het er dan veel vriendelijker uit. Lokaal kan er nog wel een enkele bui vallen. Door aanvoer van minder zachte lucht achter het koufront blijft het kwik steken rond 10 of 11 graden.