Nooit meer BSN vergeten

Gisteravond is in allerlei steden huis-aan-huis een folder verspreid waar je nog es wat aan hebt. Hoe vaak moet je niet bij bakker of visvergunningsloket je Burgerservicenummer invullen? Haal nu gratis een armtatoeage met uw BSN. ‘Het Nieuwe Rijk gaat verder dan u denkt’, luidt het voor de gelegenheid aangepaste rijkslogo. Alles verder keurig in

klik op plaatje om te vergrotenklik op plaatje om te vergroten

Gisteravond is in allerlei steden huis-aan-huis een folder verspreid waar je nog es wat aan hebt. Hoe vaak moet je niet bij bakker of visvergunningsloket je Burgerservicenummer invullen? Haal nu gratis een armtatoeage met uw BSN.

‘Het Nieuwe Rijk gaat verder dan u denkt’, luidt het voor de gelegenheid aangepaste rijkslogo. Alles verder keurig in de nieuwe, uniforme rijkshuisstijl. Het moet een centje hebben gekost, drukken en bezorgen van Amsterdam tot Zwolle.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken doet aangifte en noemt de folder misleidend en smakeloos, mensen kunnen zich erdoor gekwetst voelen. Het dit jaar ingevoerde biometrisch paspoort met een centrale databank kwetst weer andere mensen, maar daar herinnerde het ministerie niet aan.

<<Inmiddels is een petitie van Het nieuwe Rijk onthuld. Het Nieuwe Rijk is een actie van het burgerinitiatief 2 Plus 2 Makes 4>>

De folder zal de komende dagen nog wel tot discussie leiden, en dat is vast de bedoeling van de makers. Ook nu al variëren de eerste reacties van ‘dit gaat te ver’ tot ‘prima actie’.

Bij Fok.nl meldt een lezer dat hij een domeinnaam heeft gevonden voor Het Nieuwe Rijk die staat geregistreerd op het adres van De Volkskrant. Correctie (via HP/De Tijd): het gaat om het oude adres van de Volkskrant in de Wibautstraat.

PS.

    • Marc Chavannes