Kort nieuws Voorpagina

Heuvelrug weert Eindhovense pedoseksueel ook

Rotterdam, 24 nov. - De Eindhovense pedoseksueel Sytze van der V. heeft ook een gebiedsverbod gekregen in Utrechtse Heuvelrug. Eerder werd hij uit Eindhoven geweerd. Hij verbleef in een vakantiehuisje op een recreatiepark in Utrechtse Heuvelrug. Pagina 3

Aboutaleb: in 2014 is Rotterdam veilig

Rotterdam, 24 nov. - Rotterdam steekt de komende vijf jaar 112 miljoen euro in veiligheidsmaatregelen. Volgens burgemeester Aboutaleb telt Rotterdam over vijf jaar geen onveilige probleemwijken meer. Pagina 2

Meeste ‘wezen’ hebben nog ouder

Rotterdam, 24 nov. - Ten minste vier op de vijf kinderen in weeshuizen wereldwijd hebben nog zeker één levende ouder. Armoede, niet het overlijden van ouders, is de voornaamste reden waarom kinderen in opvangtehuizen eindigen. Dat meldt hulporganisatie Save the Children. Pagina 5

Fans schatten kleur Obama lichter in

Rotterdam, 24 nov. - Mensen die het eens zijn met de standpunten van de Amerikaanse president Obama schatten zijn huidskleur lichter in dan mensen die het niet met hem eens zijn. Die vinden Obama donkerder. Dat blijkt uit onderzoek van psychologen uit Chicago, New York en Tilburg. Pagina 8

Wereldwijde vraag naar olie stijgt weer

Rotterdam, 24 nov. - De wereldwijde vraag naar olie is voor het eerst sinds anderhalf jaar gestegen. De groeiende vraag zal volgend jaar naar verwachting doorzetten. Dat schrijft het Londense Centre for Global Energy Studies in een analyse van de oliemarkten. Pagina 13

Bankmanager stal geld voor de armen

Rotterdam, 24 nov. - Een manager van een bankfiliaal in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen is gisteren veroordeeld tot 22 maanden voorwaardelijke celstraf omdat zij 1,1 miljoen euro heeft ontvreemd. De vrouw hielp met het geld armlastige klanten. Pagina 15

Schaatscoach Mueller ontslagen

Rotterdam, 24 nov. - De Amerikaan Peter Mueller is ontslagen als coach van de Noorse schaatsploeg. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan seksuele intimidatie. Pagina 11