Kort nieuws Sport

Rust voor Janssen, toestand doelman Lienden verbetert

ENSCHEDE, 24 nov. - Theo Janssen heeft van zijn artsen tien dagen rust voorgeschreven gekregen. De middenvelder van FC Twente moet herstellen van verwondingen, die hij in de nacht van zaterdag op zondag opliep bij een eenzijdig auto-ongeval. Dat was na de wedstrijd van FC Twente tegen Janssens oude club Vitesse, in Enschede. Janssen heeft een gebroken neus, enkele lichte kneuzingen en wat snijwonden. Janssen was de bestuurder van de auto. Bij het ongeluk raakten de vier inzittenden gewond, onder wie doelman Kevin Moeliker (29) van hoofdklasser F.C. Lienden. Die verkeerde aanvankelijk in coma. Hij heeft onder meer een zware hersenschudding en is gewond aan een oor, aldus een woordvoerder van F.C. Lienden. De politie meldde dat er alcohol in het spel was en dat het rijbewijs van de 28-jarige Janssen was ingevorderd. FC Twente heeft nog niet met de speler over eventuele sancties gesproken. Een woordvoerder: „We wachten eerst de uitslag van het bloedonderzoek af. Dat duurt nog enkele dagen. We gaan niet zomaar iemand beschuldigen. Bovendien moet Theo voorlopig nog het bed houden.” (ANP)

Volleybalsters treffen Brazilië

TOKIO, 24 nov. - De Nederlandse volleybalsters zijn op het WK van 2010 in Japan gekoppeld aan olympisch kampioen Brazilië. De ploeg van Avital Selinger stuit in groep B van de mondiale eindronde ook op Europees kampioen Italië, Kenia, Puerto Rico en Tsjechië. Dat heeft de loting vandaag in Tokio uitgewezen. Nederland begint het WK volgend jaar op 29 oktober met een wedstrijd tegen Tsjechië. Daarna volgen duels met Italië (30 oktober), Brazilië (31 oktober), Kenia (2 november) en Puerto Rico (3 november). De finale staat voor 14 november op het programma. De wedstrijden worden gespeeld in Tokio, Nagoya, Hamamatsu en Osaka. Rusland verdedigt de wereldtitel. De kampioen treft in de groepsfase China, Zuid-Korea, Dominicaanse Republiek, Turkije en Canada. (ANP)

Ernstig ongelukop Duitse bobbaan

BERCHTESGADEN, 24 nov. - Bij een ernstig ongeluk op de bobbaan van Schönau am Königssee, waarbij twee Russische sleeën waren betrokken, zijn gisteren vier sporters gewond geraakt, twee mannen en twee vrouwen. Eén van hen liep volgens de politie van Berchtesgaden, die onderzoek doet naar de toedracht, open botbreuken op. Duidelijk is al wel dat de vrouwenbob in de Zuid-Duitse wintersportplaats een trainingsrun maakte terwijl het ijskanaal niet was vrijgegeven. De slee sloeg om en gleed langzaam naar de finish. De daarna gestarte mannenbob knalde er bovenop. Het zwaarst gewonde slachtoffer is met een helikopter naar een ziekenhuis gebracht. (ANP)

Coureur Rosberg naar Mercedes GP

STUTTGART, 24 nov. - De Duitser Nico Rosberg rijdt in 2010 voor het Formule 1-team van Mercedes. Mercedes nam onlangs het team van Brawn GP over. Rosberg reed de afgelopen vier jaar bij Williams. Mede door de komst van Rosberg lijkt een rentree van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher in de Formule 1 uitgesloten. Nick Heidfeld, landgenoot van Rosberg, wordt genoemd als tweede coureur bij Mercedes. Hij reed bij BMW. (ANP)