6 redenen om tv te kijken

1 serie

Floor Faber

NET5, 20.30-21.00u.

Georgina Verbaan speelt Viva-meisje Floor Faber, vrijgezel-met-kat in Amsterdam. Vanavond besluit ze om volledig eerlijk en open te zijn. Dat heeft grote gevolgen voor haar omgeving, maar vooral voor haarzelf.

2 film

Fantastic Four

RTL5, 20.30-22.20u.

Na de psychologische problemen van Batman, Spiderman en de Incredibles krijgen we nu het getroebleerde gevoelsleven voorgeschoteld van de Fantastic Four. De film houdt zich vrijwel uitsluitend bezig met hoe de vier superhelden zijn geworden, hoe ze ermee omgaan en hoe ze er weer vanaf kunnen komen. Voor de actie hoef je niet te kijken. (Tim Story, 2005)

3 drugs

Louis Theroux: the city addicted to crystal meth

Canvas, 21.10-22.10u.

De bekende onderzoeksjournalist van de BBC reist naar Central Valley in Californië op zoek naar de gevolgen van de drug crystal meth. Diane en Karl zijn 25 jaar verslaafd en verloren daardoor de voogdij over hun vijf kinderen.

4 koken

Herman Helpt

RTL4, 21.30-22.30u.

Herman den Blijker helpt koks op het juiste spoor te krijgen. Vanavond bezoekt hij de keuken van de marine.

5 meer koken

Pluijm op pad

RTL4, 22.30-23.20u.

Kok René Pluijm reist naar de mooiste streken van Europa, op zoek naar de lokale eetcultuur.

6 Docu

Desi

Ned.2, 22.50-00.005u.

Documentaire van Maria Ramos gaat over een Amsterdams meisje van elf jaar oud. Haar moeder heeft zichzelf opgehangen als gevolg van een postnatale depressie toen Desi één jaar oud was. Desi’s vader Harry woont met zijn nieuwe vriendin op een rommelige woonboot en Desi kan er niet elke nacht terecht. Dus regelt Desi andere slaapplekken met haar mobiele telefoon; soms bij haar oma of opa, soms bij haar hartsvriendin.