Wind en regen

Regen, wind en veel bewolking zijn de ingrediënten voor het weer van de komende dagen. In eerste instantie is het hierbij zacht, maar later in de week loopt de temperatuur terug. De ene na de andere storing rukt vanuit het westen op met vaak een straffe zuidwester.

Voor de komende 24 uur moeten we het doen met een en dezelfde storing die over het land blijft golven. Vanavond trekt het gebied met regen zich terug richting België met vanuit het noorden een aantal opklaringen. In de kustregio’s valt nog wel een aantal buien. De zuidwestenwind is afgenomen naar matig boven land tot een windkracht 5 tot 6 langs de kust. Het kwik daalt naar 8 tot 12 graden.

Morgenochtend komt het warmtefront minder actief terug vanuit het zuiden, met snel toenemende bewolking en perioden met lichte regen. De wind trekt weer aan naar kracht 4 tot 5 boven land. Aan de kust gaat hij krachtig tot hard waaien.

In de loop van de middag wordt het droog vanuit Zeeland. Met name de noordoostelijke provincies houden tot in de avond regenachtig weer. Met 12 graden op de Wadden tot 14 graden in de zuidelijke helft van het land is het nog steeds zacht.

Na morgen blijft het wisselvallig met langs de kust soms een stormachtige wind. De temperatuur loopt terug naar 9 graden op zaterdag.