vandaag

In het nieuws:

Vandaag begint de landelijke vaccinatieweek tegen de Mexicaanse griep. 830.000 kinderen vanaf 6 maanden tot en met vier jaar zijn uitgenodigd voor een prik, net als 180.000 ouders, broertjes en zusjes van baby’s van nul tot zes maanden.

De rechtbank op Schiphol begint met het proces tegen negen verdachten van betrokkenheid bij de omvangrijke smokkel van cocaïne via de luchthaven. Acht van hen werkten of werken bij bedrijven op Schiphol. Van de cocaïne werd 100 kilo in beslag genomen.

Het veertigste Internationale Filmfestival van India (IFFI) begint in Goa. Het festival duurt tot 3 december.

De hadj, de jaarlijkse bedevaart naar Mekka voor moslims, begint vandaag en duurt tot 27 november. Moslims worden geacht, als ze ertoe in staat zijn, één keer in hun leven de bedevaart te maken.