'Vanaf vandaag ben ik werkloos'

Coureur Tom Coronel (37) won dit weekend in Macau opnieuw de titel in het FIA toerwagenkampioenschap bij de privécoureurs.

In zijn vijfde jaar in het World Touring Car Cham-pionship won Tom Coronel voor de tweede keer de titel bij de privécoureurs. Na de slotrace in Macau vierde de Nederlander zijn tweede titel.

Het is de vraag of u er in 2010 nog bij bent om de titel te verdedigen.

Tom Coronel: „Ja, vanaf maandag ben ik werkloos. Zo gaat het elk jaar en dat is moeilijk, maar ik weet zeker dat ik volgend jaar weer race. In het WTCC, want daar hoor ik thuis. En hopelijk weer met steun van de Nederlandse importeur van Seat.”

Er ging zelfs een persbericht uit dat u niet kon meedoen aan de laatste twee raceweekends van 2009.

„Ook dat heb ik vaker meegemaakt. Gelukkig kon ik bronnen aanboren waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden. Er was de lange relatie met mijn kledingsponsor en een suikeroom heeft met zijn het budget betaald voor Macau.”

En zo kon u uw voorsprong op Porteiro verdedigen. Blij met de titel?

„Een titel is altijd leuk, want ik doe niet mee als veldvulling. Van de andere kant race ik te lang om het echt belangrijk te vinden. Een titel is leuk, mijn dochter is belangrijk.”

Uw hoogtepunt van vijf jaar racen in het WTCC?

„Dat ik er al die jaren bij ben geweest, samen met maar drie andere coureurs. En natuurlijk mijn zege vorig jaar in Japan. Dat kon eigenlijk niet, maar ik maakte het onmogelijke mogelijk door mijn bandenkeus: aan de voorkant van de auto droogweerbanden, achter regenbanden. Ik was er honderd procent zeker van dat het zou werken. Zo kon ik vaker als enige ‘privateer’ druk uitoefenen op de fabrieksjongens. Ik heb alles eruit gehaald door slim en constant te rijden.”

    • Noël Ummels