Sport kort

Schreuder wint 100 wissel, Dekker zwemt record in Singapore

SINGAPORE. Hinkelien Schreuder heeft bij wereldbekerwedstrijden kortebaan in Singapore de 100 meter wisselslag gewonnen. De Nederlandse zwemster liet een tijd noteren van 58,32 seconden en was daarmee 0,18 seconde sneller dan Emily Seebohm uit Australië. Schreuder behaalde daarnaast zilver op de 50 meter vrije slag, in een tijd van 23,53 seconden. Op de 50 meter rugslag werd Schreuder derde in 26,70. Inge Dekker behaalde driemaal zilver: op de 200 meter vrije slag, de 100 meter vrij en de 50 meter vlinderslag. Op het laatste nummer zwom Dekker met een tijd van 25,09 een nieuw Nederlands record. (ANP)

Zege en ruime bonus voor golfer Westwood

DUBAI. Lee Westwood heeft het World Championship van Dubai op zijn naam gebracht. Hij verdiende met de zege in het slottoernooi van de Europese Tour 830.000 euro. De 36-jarige Engelse golfer eindigde bovenaan in het klassement van de Europese Tour 2009 en ontving daarvoor een bonus van 1 miljoen euro. In Dubai bleef Westwood met een totaal van 265 slagen zijn landgenoot Ross McGowan zes slagen voor. (ANP)

GP Macau: zevende plaats Van der Zande

MACAU. Autocoureur Renger van der Zande is gisteren als zevende geëindigd in de Grote Prijs van Macau, de beruchte stratenrace in de Formule 3. De Nederlander was gestart vanaf de elfde positie. Zijn landgenoot Stef Dusseldorp werd vijftiende. De Italiaan Edoardo Mortara won de 56ste editie van het race-spektakel en trad daarmee in de voetsporen van autosportgrootheden als Michael Schumacher en Ayrton Senna. (ANP)

Sprintkanonnen in Diamond League

MONTE CARLO. Drievoudig olympisch sprintkampioen Usain Bolt doet volgend seizoen mee aan de Diamond League, de nieuwe topserie van veertien internationale atletiekgala’s. De Jamaicaan zal het daarin opnemen tegen zijn landgenoot Asafa Powell en de Amerikaan Tyson Gay. Ook de Ethiopische hardloper Kenenisa Bekele, de Servische hoogspringer Blanka Vlasic, de Noorse speerwerper Andreas Thorkildsen en de Russische polsstokhoogspringer Jelena Isinbajeva doen mee. (ANP)

Kampong in thriller langs Amsterdam

Door een onzer redacteuren

ROTTERDAM. In een sensationeel duel hebben de hockeyers van Kampong gisteren met liefst 5-4 gewonnen bij Amsterdam. Kampong staat nu op de vierde plaats in de hoofdklasse, twee punten achter Amsterdam. Koploper HGC won met 5-1 bij Laren. Bloemendaal versloeg op eigen veld Oranje Zwart met 3-2 en staat tweede.

Murray begint sterk aan ATP Tour Finals

LONDEN. De Schotse tennisser Andy Murray is het eindejaarstoernooi bij de mannen, de ATP Tour Finals, gisteren begonnen met een zege op de Argentijn Juan Martin del Potro. Voor ruim 17.000 toeschouwers won Murray in de O2 Arena in Londen in drie sets: 6-3, 3-6 en 6-2. (ANP)