op nrcnext.nl

Negen gerechten

Een interessante culi-uitdaging van Matthew Ford in The Guardian. Hij wijst op recent onderzoek waaruit blijkt dat ondanks alle recepten in kranten en blogs, ondanks alle tv-koks en de honderden kookboeken die ieder jaar uitkomen, de meeste Britse thuiskoks een repertoire van negen gerechten hebben. Dus wordt er dagelijks gerouleerd tussen spaghetti bolognese, kip en ovenschotel met gehakt. Maar wat eten wij? Reacteur Maarten van Thiel begint zijn lijstje met zuurkoolstamp met spek, en ovenaardappelen met chorizo en paprika. Sandra noemt gazpacho en Mexicaanse tortillasoep. En Arthur Kloek: lekker frietjes met een kroketje.

Wat eet jij? Praat mee via nrcnext.nl/koken

Online mijlpalen

Nog meer lijstjes van de jaren ’00. Deze keer de belangrijkste internetmijlpalen, opgesteld door de International Academy of Digital Arts and Sciences (die van de Webby Awards).

Het begon met de Y2K-bug die maar niet kwam. Daarna:

De invloed van Craigslist (2000) op dagbladadvertenties.

Adverteren op maat met Google AdWords (2000)

De kennis van de massa in Wikipedia (2001).

Het einde van Napster (2001) en het begin van allerlei innovaties als iTunes

Ook een mijlpaal? Meld het aan nrcnext.nl