Limburgse DeWolff maakt ambitieuze retrorock

cd rock

DeWolff: Strange Fruits and Undiscovered Plants REMusic ****

Het is al bijna net zo’n cliché als „on-Nederlands goed”, maar de piepjonge muzikanten van de Limburgse rockgroep DeWolff klinken verrassend volwassen. Organist Robin Piso, gitarist Pablo van de Poel en drummer Luka van de Poel spelen als gelouterde veteranen die het gehele oeuvre van Cream, Iron Butterfly, Jimi Hendrix en Traffic in zich hebben opgezogen.

Debuutalbum Strange Fruit and Undiscovered Plants klinkt voller en gevarieerder dan de EP die eraan vooraf ging, met uitstekende nummers en een vette sound die (vooral op elpee!) uit de groeven spat. Het tekent het zelfvertrouwen van dit trio jonge honden dat het tweede nummer ‘Medicine’ al meteen een stoere ballad is over geestverruimende substanties, zoals dat hoort bij een ruige rockgroep.

Uptempo zijn ze minstens zo goed, in het stuwende ‘Don’t you go up to the sky’ of het funky ‘Red sparks of the morning dusk’, waarin ze zich van hun meest psychedelische kant laten horen.

Een titel als ‘Silver lovemachine’ mag dan een hoog Spinal Tap-gehalte hebben, dit soort ambitieuze retrorock wordt nergens ten noorden van Geleen zo goed gespeeld. Tenzij DeWolff er optreedt.

    • Jan Vollaard