Kort nieuws Sport

Arrestaties in Italië door gokschandaal in voetbal

Door een onzer redacteuren

ROME, 23 nov. - Het gokschandaal in de voetbalwereld is ook doorgedrongen tot Italië. De Italiaanse politie arresteerde vanochtend negen mensen op verdenking van illegale gokpraktijken. Eén van de arrestanten is Giuseppe Portiglione, voorzitter van Potenza SC dat actief is in de Serie C1, de derde divisie van Italië. Vrijdag maakte de Duitse politie bekend dat ongeveer tweehonderd duels in Europa onder verdenking staan van fraude en gokpraktijken. In Duitsland werden inmiddels vijftien mensen aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid. Twee mensen zitten vast in Zwitserland. (ANP)

Schreuder wint 100 wissel in Singapore

SINGAPORE, 23 nov. - Hinkelien Schreuder heeft bij wereldbekerwedstrijden kortebaan in Singapore de 100 meter wisselslag gewonnen. De Nederlandse zwemster liet een tijd noteren van 58,32 seconden en was daarmee 0,18 seconde sneller dan Emily Seebohm uit Australië. Schreuder behaalde daarnaast zilver op de 50 meter vrije slag, in een tijd van 23,53 seconden. Op de 50 meter rugslag werd Schreuder derde in 26,70. Inge Dekker behaalde driemaal zilver: op de 200 meter vrije slag, de 100 meter vrij en de 50 meter vlinderslag. Op het laatste nummer zwom Dekker met een tijd van 25,09 een nieuw Nederlands record. (ANP)

Voetbalsters spelen gelijk in Den Haag

DEN HAAG, 23 nov. - Het Nederlands vrouwenvoetbalteam heeft zaterdagavond in Den Haag genoegen moeten nemen met een gelijkspel. Nederland bleef tegen Wit-Rusland in de derde WK-kwalificatiewedstrijd steken op 1-1. Met vier punten heeft de ploeg van bondscoach Vera Pauw nog maar een kleine kans zich voor het eindtoernooi in 2011 in Duitsland te plaatsen. Het eerstvolgende duel van Nederland in het WK-kwalificatietoernooi is 27 maart thuis tegen Slowakije. (ANP)

Hockey: Kampong verslaat A’dam

Door een onzer redacteuren

ROTTERDAM, 23 nov. - In een sensationeel duel hebben de hockeyers van Kampong gisteren met 5-4 gewonnen bij Amsterdam. Kampong staat nu vierde plaats in de hoofdklasse, twee punten achter Amsterdam. Koploper HGC won met 5-1 bij Laren. Bloemendaal versloeg op eigen veld Oranje Zwart met 3-2 en staat tweede.

Pagina 12: Jonge spelers