Henry dacht even aan stoppen

De Franse voetballer Thierry Henry (32) heeft overwogen niet mee te gaan naar het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. Mede door een dubbele handsbal van de spits en het doelpunt dat zijn ploeggenoot William Gallas daarna maakte in het WK-kwalificatieduel van vorige week woensdag met Ierland, plaatste Frankrijk zich voor het WK van volgend jaar.

Stellig beantwoordde de aanvoerder van de nationale ploeg de vraag of hij na het incident had overwogen te stoppen als international met ja, aldus de Franse sportkrant L’Equipe vandaag. Maar hij koos er uiteindelijk voor zijn land niet in de steek te laten.

De Ierse voetbalbond FAI heeft in het weekeinde besloten zich neer te leggen bij de uitschakeling voor het WK. De FAI meldde zaterdag niet verder te zullen aandringen op het overspelen van de wedstrijd tegen Frankrijk nu zowel de wereldvoetbalbond FIFA als de Franse voetbalbond daar niet aan meewerken. Frankrijk schakelde Ierland woensdag op discutabele wijze uit. De Fransen hadden het eerste duel in Ierland met 1-0 gewonnen, maar keken in Parijs na 90 minuten tegen een achterstand van 1-0 aan. In de verlenging nam aanvaller Henry bij een aanvalspoging de bal overduidelijk met de hand mee en stelde vervolgens Gallas in staat de belangrijke gelijkmaker te produceren. Het incident werd door de arbiter en zijn assistenten gemist. „De Ierse voetbalbond bevestigt dat de Franse voetbalbond weigert in te gaan op het verzoek tot een replay, tegen de wens van beide aanvoerders in. De geloofwaardigheid van fair-play is geweld aan gedaan door dit incident. Ondanks onze grote teleurstelling bedanken we de spelers, de geweldige Ierse fans en het publiek voor de steun. We zullen doorgaan de FIFA op te roepen dit soort voorbeelden van valsspelen in de toekomst aan te pakken. Dit mag niet meer gebeuren”, stelde de bond. (Reuters, ANP)

Hoofdartikel: pagina 7