een weekeinde vol voetbal

Sergio Romero is niet langer de onbetwiste eerste doelman van AZ. De Argentijnse international ging zaterdag in het met 4-2 gewonnen duel met Roda JC twee keer in de fout. Dat heeft trainer Ronald Koeman aan het denken gezet. Hij beschikt met de geroutineerde Australiër Joey Didulica over een goed alternatief. „Ik denk dat ik een dagje nodig heb om een keuze te gaan maken”, zei Koeman zaterdag. „Op basis van deze wedstrijd ga ik daar rustig over nadenken. In tegenstelling tot vorig jaar pakt Sergio dit seizoen weinig punten voor ons.” Gisteren verklaarde Koeman dat Romero voorlopig het vertrouwen krijgt. In het duel met Olympiakos staat hij in het doel. „Keepers mogen fouten maken, daar moeten ze van leren. Dat vertrouwen moet hij nu uitbetalen met prestaties.”

Real Madrid begint zondag als koploper aan de Spaanse klassieker tegen Barcelona in Nou Camp. De ‘Koninklijke’ nam zaterdagavond de koppositie over van de regerend landskampioen. De Madrilenen wonnen zelf met 1-0 van Racing Santander. Barcelona bleef bij Athletic Bilbao steken op 1-1. De club kwam dankzij Daniel Alves na rust op voorsprong, maar Gaizka Toquero maakte in de 63ste minuut gelijk. Voor Real maakte Gonzalo Higuain het winnende doelpunt. Royston Drenthe speelde de gehele wedstrijd. Rafael van der Vaart viel in de 88ste minuut in voor Kaka. Ruud van Nistelrooy ontbrak in de Madrileense selectie.

In de Italiaanse Serie A was Clarence Seedorf gisteren trefzeker voor AC Milan, dat Cagliari met 4-3 versloeg. Het was de derde competitiezege op rij voor de ploeg van trainer Leonardo. De Braziliaanse oefenmeester liet Klaas-Jan Huntelaar de hele wedstrijd op de bank. Koploper Internazionale versloeg zaterdag Bologna met 3-1. Voor Inter scoorden Alberto Diego Milito, Mario Balotelli en Esteban Cambiasso. Wesley Sneijder kwam bij Inter niet in actie.

In de strijd om de Engelse titel heeft Arsenal zaterdag drie kostbare punten verspeeld. Zonder de geblesseerde Robin van Persie ging de ploeg van trainer Arsene Wenger bij Sunderland met 1-0 onderuit. Daardoor zakten de Gunners naar de derde plaats. Koploper Chelsea behaalde de twaalfde thuiszege op rij. Zonder Didier Drogba, Michael Ballack en Deco won Chelsea met 4-0 van Wolverhampton Wanderers. Manchester United won gemakkelijk van Everton: 3-0. Voor de ploeg van coach Alex Ferguson scoorden Darren Fletcher, Michael Carrick en Antonio Valencia.

Rubin Kazan heeft de titel in Rusland geprolongeerd. Daarvoor was zaterdag een gelijkspel tegen Zenit St. Petersburg, de oude club van Dick Advocaat, voldoende. Het duel eindigde in 0-0. Door het punt kwam Rubin Kazan op zestig punten, vijf meer dan achtervolger Spartak Moskou dat met 3-2 verloor van stadgenoot CSKA.