Barça gelijk, Real aan kop in Spanje

Real Madrid begint volgende week zondag als koploper aan de Spaanse klassieker tegen Barcelona in Nou Camp. De Koninklijke nam zaterdagavond de koppositie over van de winnaar van de Champions League. De Madrilenen wonnen zelf met 1-0 van Racing Santander. Barcelona bleef bij Athletic Bilbao steken op 1-1. Daardoor klom Real Madrid met een punt meer dan de grote rivaal naar de eerste plaats.

Barcelona kwam dankzij Daniel Alves na de rust nog wel op voorsprong. Gaizka Toquero maakte in de 63ste minuut gelijk.

Bij Barcelona kwam Thierry Henry in de 84ste minuut in de ploeg voor Xavi. Hij werd door het publiek van Athletic Bilbao getrakteerd op een stevig fluitconcert. De Franse aanvaller zorgde de afgelopen dagen voor wereldnieuws met zijn dubbele handsbal woensdag in de beslissende WK-playoffwedstrijd tegen Ierland (1-1). Daardoor kwam kwam Frankrijk in de verlenging op 1-1, waardoor de ploeg zich plaatste voor het WK in Zuid-Afrika.

Lionel Messi viel bij Barcelona geblesseerd uit. De aanvaller heeft vermoedelijk een spier gescheurd in zijn rechterbovenbeen. De inzetbaarheid van Messi in de cruciale wedstrijd tegen Internazionale in de Champions League is onzeker. Trainer Josep Guardiola vernam gisteren wel goed nieuws over verdediger Rafael Marquez. De Mexicaan heeft geen Mexicaanse griep, in tegenstelling tot Eric Abidal en Yaya Touré, die ziek op bed liggen.

Real Madrid nam op eigen veld genoegen met 1-0 tegen Racing Santander. Gonzalo Higuain maakte in de 22ste minuut het doelpunt. Royston Drenthe speelde bij Real Madrid de gehele wedstrijd. Rafael van der Vaart moest in de 88ste minuut het veld nog in voor Kaka. Ruud van Nistelrooy ontbrak in de Madrileense selectie. De oud-international is door een spierblessure in zijn linkerbeen waarschijnlijk weer enkele weken uit de roulatie.

Rubin Kazan, dat in dezelfde Champions-Leaguegroep als Barcelona zit, heeft de Russische voetbaltitel geprolongeerd. Daarvoor was zaterdag uiteindelijk een 0-0 gelijkspel tegen Zenit St. Petersburg, de oude club van Dick Advocaat, voldoende. Rubin Kazan kwam op 60 punten, vijf meer dan achtervolger Spartak Moskou. De nummer twee leed een nederlaag (2-3) tegen stadgenoot CSKA Moskou. Met nog één duel is Rubin Kazan, dat in de groepsfase van de Champions League een keer van Barcelona won en één keer gelijkspeelde, niet meer door Spartak Moskou te achterhalen. (ANP)