6 redenen om uit te gaan

1 dans

Dans tijdens Jonge Harten

Groningen. www.jongeharten.nl

Het Jonge Harten Festival houdt een studentenavond rond de dansvoorstellingen Opening Night (Stadsschouwburg, 20.00u) van Les Slovaks en [purgatorio] van Emio Greco | PC (Grand Theatre, 21.30u). Met eten vooraf, dance-games, dance-battles en een afterparty (23.00u, Het Pakhuis). Kaarten voor de voorstellingen zijn los verkrijgbaar voor 10 euro; koop je voor beide voorstellingen kaartjes dan krijg je van één voorstelling de helft van het geld terug.

2 jeugdtheater en -dans

Het Lab a/d Werf

Utrecht: Huis a/d Werf. Van 23 t/m 29 nov. www.hetlabutrecht.nl

Het Lab organiseert een week vol theater en dans voor een jong publiek. Twee dansvoorstellingen gaan in première: Parade (7+) van de Zwitserse Tabea Martin en Sweet (8+) van de Spaanse regisseuse Aitana Cordero. Verder is er onder meer de gratis en doorlopende interactieve voorstelling Weiland van Wol (4+), Spinder (8+) van Jellie Schippers en Myriam van Gucht, een workshop stopmotion-animatie (6-12 jaar) en op zondag 29 november een Sinterklaasviering met Circus Treurdier.

3 muziek/cabaret

Smaken Verschillen

Utrecht: Hofman Café. Tijd: 21.00u. Toegang: gratis. www.smakenverschillen.blogspot.com

De zesdelige reeks Smaken verschillen is een concept van studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Elke avond is er live muziek en staat een andere smaak centraal, met bijpassende aankleding en aanbieding. Na de afleveringen ‘Bitter’, ‘Zoet’ en ‘Zout’, staat deze editie in het teken van ‘Flauw’. Met muzikant Robin Bornemans en cabaretier Paul van Dorst.

4 expositie

Wear.

Eindhoven: TAC. T/m 29 nov. Geopend ma-zo 12.00-17.00u, do 12.00-21.00u. Gratis. www.tac.nu

Is het nog mogelijk om accessoires te vinden die niemand anders heeft? En wanneer is iets echt uniek? Tijdens de expositie Wear. tonen de jonge kunstenaars Paul Beelen, Luc Daamen, Elin Hendriks, Chantal Keijenberg, Christina Koster, Ingeborg Steenhorst en Sonja van der Vleuten hun meest recente werk. Ze treden buiten de norm, maar zorgen er toch steeds voor dat alles uiterst draagbaar is.

5 muziek

Cornershop

Amsterdam: Paradiso kleine zaal. Tijd: 22.00u. Entree: 15 euro excl. lidm. www.cornershop.com

Enige concert in Nederland van de Engelse band Cornershop, die Britse pop koppelt aan Indiase instrumenten als de sitar. Afgelopen zomer verscheen hun vijfde album Judy Sucks a Lemon For Breakfast.

6 literair

Nabokov-avond

Utrecht: Café van Wegen. Tijd: 20.00u. www.slau.nl

Vorige week verscheen wereldwijd de Het origineel van Laura. Vladimir Nabokov, de auteur van Lolita, liet deze roman bij zijn overlijden in 1977 onvoltooid achter. SLAU organiseert een Nabokov-avond met schrijver Stephan Enter, schrijver/recensent Arie Storm en vertaler Tjark Kruiger. Dichter Alexis de Roode zorgt voor de vast boekenrubriek en Lennard van Rij leest zijn Utrechtgedicht van de maand november.