5 redenen om tv te kijken

1 Schoonheid I

Australia’s next top model

RTL 5, 20.30-22.00u.

Het next top model van de Benelux werd vorige week bekend: Rosalinde. De maandagavond op RTL 5 blijft in het teken staan van de zoektocht naar het beste topmodel, maar nu in Australië. In deze eerste aflevering worden dertien meiden geselecteerd die kans maken op de titel. Voorfilmpjes beloven een serie met meer vrouwelijk bloot en ongeremde, feestende modellen.

2 Talentenjacht

School of Saatchi

BBC 2, 22.00-23.00u.

De winnaar van deze talentenjacht mag exposeren bij kunstverzamelaar Charles Saatchi. Saatchi is de man die in zijn eentje de kunstwereld in de jaren negentig radicaal veranderde door zich op de jonge kunst van artiesten als Damien Hirst en Tracey Emin te richten.

3 Schoonheid II

Het mooiste meisje van de klas

Ned. 1, 22.10-23.00u.

Susan wordt op oudejaarsavond 1966 geboren en groeit op in een oude boerderij in Enschede. Haar artistieke familie valt op in de agrarische omgeving: vader is een kunstfotograaf uit Frankrijk en moeder maakt kostuums voor de opera. Susan ontpopt zich al snel als een extraverte persoonlijkheid, die over een bijzondere stem blijkt te beschikken. Jaap Jongbloed bezoekt haar in haar woonplaats Wenen.

4 Documentaire

The Yes Men

Ned. 2, 22.55-00.05u.

Andy en Mike zijn twee grappende politiek activisten, die wereldwijd beroemd werden door zich voor te doen als leden van de World Trade Organization. Als The Yes Men zorgen ze met opruiende teksten voor verwarring. Deze documentaire schetst een zowel vermakelijk als schokkend beeld van hun werkwijze.

5 Broodje aap

Urban Legends

Ned. 3, 23.00-23.30u.

Komiek Mark Dolan presenteert drie opmerkelijke verhalen, waarvan er twee ‘ broodjes aap’ zijn. Eén zeer onwaarschijnlijk verhaal is echter waar. Kun je waarheid van fictie onderscheiden? De aflevering van vanavond heeft als thema misdaad.