Zacht, buien

Na een dag met lokaal 16 graden en ook vandaag weer zeer hoge temperaturen wordt het in de komende week wat minder zacht. Overigens zonder dat er zicht is op echt koud weer.

Vandaag voert een zuidelijke stroming wederom zeer zachte lucht aan. Aanvankelijk is het bewolkt met een enkel spatje motregen. In de middag klaart het vanuit het zuiden geleidelijk op. Ten zuiden van de grote rivieren wordt het 15, mogelijk 16 graden. Het noorden is met een graad of 13 ook alleszins zacht te noemen. De zuidelijke wind is veelal matig, alleen aan de kust soms vrij krachtig.

Vanavond neemt de bewolking weer toe en gaat het af en toe regenen. Bij stevige zuidenwind wordt het een extreem zachte nacht met minimumtemperaturen van een graad of 12. Dat is 10 graden boven het langjarig gemiddelde.

Morgenochtend maakt de regen vanuit het westen plaats voor een paar opklaringen. Vooral ’s middags vallen er ook enkele buien. Bovendien gaat het aan de kust hard waaien. De middagtemperatuur komt uit op 12, in het zuiden nog plaatselijk 15 graden.

Maandag passeert een storing, met aan de kust een stormachtige zuidwester.

Dinsdag blijft het stevig waaien met ook dan af en toe regen.

Vanaf woensdag wordt het minder onstuimig en minder zacht. Het blijft wel wisselvallig met af en toe een bui.