selectie

Stilleven (1988) Henk Helmantel schilderkunst

informatief

Met niets begonnen: Henk Helmantel. Serie over ondernemende Nederlanders die zichzelf rijk hebben gewerkt. Marc Dik neemt Henk Helmantel, schilder van realistische stillevens, mee terug naar de plek waar hij ooit begonnen is.Ned.2, 18.00-18.30u.

documentaire

Vranckx: Alles voor de eer. Ramita Naval reisde naar Turkije om daar aan mannen te vragen wat hen bezielt om eermoord te plegen. In Turkije werden vorig jaar 200 meisjes en vrouwen om die reden vermoord.Canvas, 20.10-20.40u.

Foreign Legion: Tougher than the rest. Eerste deel van serie over het Franse Vreemdelingenlegioen. Het in 1831 opgerichte Legioen heeft Franse officieren maar de manschappen komen van overal. Vroeger een toevluchtsoord van criminelen; tegenwoordig wordt men gescreend. Dit deel over de historie en mores van het 2de Legioen in Nîmes. NGC, 22.00-23.00u.

El olvido - Das Vergessen. Film van Heddy Honigmann waarin straatkinderen, zwervers en kleine middenstanders in Peru, allemaal hun leven lang uitgebuit, met persoonlijk getinte verhalen een beeld schetsen van de geschiedenis van hun land.Arte, 23.35-1.05u.

Manufacturing dissent: Michael Moore. Film uit 2007 waarin documentairemaker Moore gevolgd wordt tijdens de promotietour voor diens Fahrenheit 9/11 (waarin Moore probeert aan te tonen hoe de regering-Bush de aanslagen op de Twin Towers gebruikte om de oorlog in Irak te rechtvaardigen). De makers doen vergeefse pogingen om Moore voor hun camera te krijgen en tonen aan hoe de gevierde cineast ook zelf de waarheid naar zijn hand zet.Ned.2, 0.45-2.05u.

sport

Schaatsen: World Cup Hamar. Samenvattingen van de 1.500 meter (m) en 5.000 meter (v).Ned.1, 17.00-17.52u.

radio

Sweet soul music. Leo Blokhuis draait oude en nieuwe soulplaten. Radio 6, 19.02-19.59u.

De wandelende tak: Wannes Van de Velde. Opnamen van soloconcert uit 1993 van de een jaar geleden overleden volkszanger. Radio 6, 20.02-20.59u.