Kort nieuws voorpagina

Josine van Dalsum (61) overleden

AMSTERDAM, 21 nov. - Actrice Josine van Dalsum is dinsdag op 61-jarige leeftijd overleden. Zij leed aan kanker. Van Dalsum werd in de jaren zeventig bekend door haar rollen in tv-series als Een mens van goede wil en Mata Hari. Later speelde ze vooral toneel, vaak onder regie van haar man John van de Rest. Pagina 7

13,5 jaar cel leider complot Miami

MIAMI, 21 nov. - De leider van een terreurcomplot uit Miami is gisteren veroordeeld tot 13,5 jaar gevangenisstraf voor het plannen van een aanslag, enkele jaren geleden, op de Sears Tower in Chicago. Pagina 5

Meeste corruptie bedrijven Rusland

Rotterdam, 21 nov. - De corruptie in het Russische bedrijfsleven is in twee jaar fors toegenomen, blijkt uit onderzoek van adviesbureau PricewaterhouseCoopers. In Rusland kregen zeven op de tien ondervraagde bedrijven in het afgelopen jaar te maken met corruptie. Het laagst eindigden Japan (10 procent), Hong Kong (13 procent), Turkije en Nederland (15 procent). Pagina 19

Gokschandaal in Champions League

BOCHUM, 21 nov. - Ook voetbalwedstrijden in de Champions League staan onder verdenking van fraude en manipulatie. Het Openbaar Ministerie van Bochum en de Duitse politie hebben illegale gokpraktijken in de internationale voetbalwereld onderzocht. Van tweehonderd wedstrijden in Europa vermoeden ze dat die door gokkers zijn gemanipuleerd; drie wedstrijden uit de Champions League.Pagina 11

Verzet tegen bonus Goldman Sachs

New York, 21 nov. - Aandeelhouders van Goldman Sachs hebben de bank gevraagd af te zien van hoge bonussen voor de werknemers. Pagina 19