Kort nieuws Sport

Vrijspraak in hoger beroep oud-atleet Simon Vroemen

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 21 nov. - Oud-atleet Simon Vroemen is ook in hoger beroep door het Instituut Sportrechtspraak vrijgesproken in de infuuszaak bij de EK atletiek in 2006. Na de eerste vrijspraak in juni – de Atletiekunie noch de Dopingautoriteit had kunnen aantonen dat Vroemens intraveneuze handeling een verboden herstelinfuus betrof – gingen beiden in beroep. De uitspraak van de beroepscommissie was toegespitst op de termijn van anderhalf jaar die gebruikt was om Vroemen over een overtreding van het dopingreglement in te lichten. De Atletiekunie meende geen actie te hoeven ondernemen omdat Vroemen was gestopt. Bij zijn rentree kwam de kwestie weer aan de orde.

Henry wil replay, maar FIFA niet

Rotterdam, 21 nov. - Boosdoener Thierry Henry heeft gisteren verklaard het duel tegen Ierland te willen overspelen. Een handsbal van de aanvoerder van het Franse voetbalelftal stelde William Gallas in staat Frankrijk naar het WK 2010 in Zuid-Afrika te koppen. De Ierse bond vroeg een replay aan, maar wereldvoetbalbond FIFA wilde daar niks van weten. Na de uitlatingen van Henry ondernamen de Ieren een tweede poging. De FIFA was niet gevoelig voor de oproep van de Ieren en wees simpel naar de reglementen. (ANP)

Schorsing Iraakse voetbalbond

Zürich, 21 nov. - De wereldvoetbalbond heeft de Irak geschorst. De FIFA besloot daartoe omdat het Iraaks olympisch comité deze week de Iraakse voetbalbond heeft ontbonden en regeringstroepen de controle over het hoofdkantoor hebben overgenomen. (ANP)

Geen spoedzitting Claudia Pechstein

LAUSANNE, 21 nov. - Het internationaal hof van arbitrage voor de sport (CAS) heeft opnieuw een verzoek van Claudia Pechstein om een spoedprocedure afgewezen. De Duitse schaatsster, die is geschorst vanwege opmerkelijke bloedwaarden, wilde deelnemen aan de wereldbekerwedstrijden dit weekeinde in Hamar. (ANP)

Wolff sprintcoach

NIEUWEGEIN, 21 nov. - De Duits oud-olympisch wielerkampioen René Wolff is vanaf 1 maart 2010 de nieuwe coach voor de sprinters op de baan. (ANP)