Een op ? Doe Mee! iglo Mars

Hoe zou het zijn om naar Mars te reizen? En om daar een tijd te wonen?

Dit jaar is het alweer veertig jaar geleden dat er (in 1969 dus) voor het eerst een mens op de maan stapte. Elf andere astronauten deden dat daarna ook, en een paar ervan reden met de Maan Rover nog een eindje rond. Maar na 1972 werd het weer stil op de maan.

Toch denken veel onderzoekers dat er over tien jaar opnieuw mensen naar de maan gaan. En over twintig jaar zelfs naar Mars.

Misschien word jij wel één van die reizigers. Hoe zou je verblijfplaats eruit moeten zien? Zou je dat onder de grond bouwen? Of als een iglo? Zou je op Mars gaan rondrijden? Zou je er groenten verbouwen in een kas? Schrijf er een brief over of stuur een tekening. De mooiste komen met Kerst in de krant.

Het adres is:

Dr. Zeepaard, nrc Handelsblad, Postbus 8987, 3009 TH Rotterdam.