vandaag

In het nieuws:

In Leiden wordt het twintigjarig bestaan van het Verdrag voor de Rechten van het Kind gevierd door Unicef. Er worden lezingen en conferenties gehouden. Naast koningin Beatrix zullen de ministers Rouvoet (Jeugd en Gezin), Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) en Hirsch Ballin (Justitie) aanwezig zijn.

In het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam vindt de conferentie TEDxAmsterdam plaats. TED is een non-profitorganisatie die is gericht op het verspreiden van ideeën die de moeite waard zijn.

Lees meer over de conferentie op tedtalks.nl

Vandaag organiseert stichting De Reikende Hand de Nationale Handschuddag. Dit naar aanleiding van een imam die vijf jaar geleden uit religieuze overwegingen toenmalig minister Verdonks uitgestoken hand weigerde.

Er is ook een website: dereikendehand.org