Rel na voetbal Egypte - Algerije

De Egyptische regering heeft gisteren haar ambassadeur in Algerije teruggeroepen. De actie kwam kort nadat de Algerijnse ambassadeur in Kairo was ontboden op het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken naar aanleiding van gewelddadigheden tussen voetbalfans van beide landen in Soedan. Volgens Egypte zijn daar woensdag 21 burgers gewond geraakt na het beslissingsduel om plaatsing voor het WK 2010, waarin Algerije Egypte versloeg. Egypte heeft zijn ambassadeur in Algerije teruggeroepen voor „consultatie”, aldus de Egyptische staatszender Middle East News Agency. Soedan heeft op zijn beurt de Egyptische gezant op het matje geroepen, uit woede over Egyptische berichtgeving over de nasleep van de wedstrijd. Media in Egypte zouden de ongeregeldheden na de wedstrijd hebben overdreven. (BBC)