Overige films

October Sky (Joe Johnston, 1999, VS). Ruimtevaartingenieur Homer Hickam publiceerde in 1998 Rocket Boys, een boek over hoe hij en zijn vrienden in een klein stadje elke nacht gefascineerd naar de net gelanceerde Spoetnik staarden en experimenteerden met raketten. Een jaar later volgde de verfilming onder de naam October Sky – een anagram van Rocket Boys. Het verhaal speelt in een arbeidersmilieu en verhaalt van de poging van de jongen niet als zijn vader de mijn in te hoeven. Met Jake Gyllenhaal als Homer. RTL8, 20.30-22.30u.

Twisted (Philip Kaufman, 2004, VS). De regisseur van The Right Stuff en The Unbearable Lightness of Being maakte een doodeenvoudige thriller waarin serieel alle mannen worden vermoord met wie politieagente Ashley Judd heeft geslapen. Ook met Andy Garcia, Samuel L. Jackson. Net5, 22.25-0.15u.

Donnie Darko (Richard Kelly, 2001, VS). Gelauwerd scenario- en regiedebuut van filmwonderkind Kelly (1975) is een liefdevolle horrorfilm over de existentiële verwarring van een jong volwassene (Jake Gyllenhaal) en behandelt ook nog eens thema’s als het einde van de wereld, tijdreizen, noodlot en het vormgeven van je eigen lot. Duistere bijrollen van Drew Barrymore (als lerares Engels) en ‘antichrist’ Patrick Swayze. Arte, 1.05-2.50u.