Madonna's vergeten film

Dvd Film

Dangerous Games Regie: Abel Ferrara. Met: H. Keitel, Madonna. €6, 99**

In de aanzienlijke reeks vergeten films uit de moeizame filmcarrière van Madonna is Dangerous Games (1993) van cultregisseur Abel Ferrara een van de wonderlijkste. Madonna speelt niet alleen de hoofdrol, ze heeft de film ook deels gefinancierd. Onduidelijk blijft waarom, want een interessante rol voor haar bevat het script niet.

Harvey Keitel speelt een regisseur die een film maakt over een stel dat er een wilde levensstijl van drugs en orgies op na houdt, totdat de vrouw God ziet en haar leven wil veranderen. Dat pikt de man niet en er ontstaat een woeste relatiecrisis. De film in de film – met de afgrijselijke titel Mother of Mirrors – dreigt de levens van alle betrokkenen over te nemen. Madonna speelt de actrice die de rol moet spelen van zondaar die het licht ziet; maar het enige wat ze daarvoor hoeft te doen, is de agressie ondergaan van de man. De film in de film is een echec – de film er omheen slechts een fractie beter.

    • Peter de Bruijn