Kort nieuws Sport

Arrestaties verricht in onderzoek naar gokken in voetbal

BERLIJN, 20 nov. - Politie in Duitsland en enkele andere landen hebben verschillende arrestaties verricht en huiszoekingen gedaan in het kader van een grootschalig onderzoek naar een mogelijk gokschandaal in de grootste Europese voetbalcompetities. Dat heeft een aanklager uit Bochum gisteren bekendgemaakt. De mensen die zijn opgepakt, worden ervan verdacht spelers, coaches, scheidsrechters en officials te hebben beïnvloed om zo de resultaten van voetbalduels te manipuleren. Vandaag geeft het parket van Bochum samen met een vertegenwoordiger van de Europese voetbalbond UEFA een persconferentie waarin meer details worden vrijgegeven. (ANP, Reuters)

Wereldvoetbalbond pakt Egypte aan

ZüRICH, 20 nov. - De tuchtcommissie van de wereldvoetbalbond FIFA is een strafzaak begonnen tegen de Egyptische voetbalbond. Aanleiding voor het proces zijn de incidenten rond de spelersbus van Algerije vorige week in Caïro. Op weg van het vliegveld naar het hotel werd het voertuig door hooligans bekogeld met stenen. Daarbij raakten drie spelers van Algerije lichtgewond. Egypte won zaterdag in de laatste groepswedstrijd in de WK-kwalificatiereeks met 2-0 van Algerije. In het noodzakelijke beslissingsduel, woensdag op neutraal terrein in Soedan, dwong Algerije ten koste van Egypte alsnog kwalificatie voor het eindtoernooi komend jaar in Zuid-Afrika af (1-0). (ANP)

Brit Cox directeur van cricketbond

NIEUWEGEIN, 20 nov. - De Engelsman Richard Cox (46) is aangesteld als directeur van de Nederlandse cricketbond (KNCB). De Brit, die 1 december begint, bekleedde diverse functies in de Engelse cricketwereld. Volgens KNCB-voorzitter Marc Asselbergs was er door de recente successen van de Nederlandse ploeg „vanuit de hele wereld” veel belangstelling voor de functie bij de bond. De aanstelling van de Brit gebeurde op dringend advies van de internationale cricketfederatie, die voor tachtig procent verantwoordelijk is voor de inkomsten van de Nederlandse bond. (ANP)

Teamsprint: zilver Hijgenaar en Kanis

MELBOURNE, 20 nov. - Yvonne Hijgenaar en Willy Kanis hebben vandaag bij de wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in Melbourne zilver behaald in de teamsprint. Het Nederlandse koppel legde het in de finale af tegen het Chinese sprintduo Jinjie Gong en Lin Junhong. Kanis won gistern brons bij het individuele sprinttoernooi. (ANP)

Everse toch met FC Zwolle akkoord

Zwolle, 20 nov. - Er komt toch geen arbitragezaak tussen FC Zwolle en Jan Everse over diens ontslag als trainer. De eerstedivisionist meldde vandaag op de eigen website dat beide partijen overeenstemming hebben bereikt over de beëindiging van het contract van de oefenmeester. Everse werd eind oktober ontslagen. (ANP)