Koreaans topmodel Daul Kim overleden

FILE - In this Nov. 1, 2009 file photo, Oprah Winfrey arrives at the premiere of the film "Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire," at AFI Fest 2009 in Los Angeles. (AP Photo/Chris Pizzello, File) AP

In haar Parijse appartement is gisteren het 20-jarige Zuid-Koreaanse topmodel Daul Kim dood aangetroffen. Volgens New York Magazine heeft zij zelfmoord gepleegd, maar de Parijse politie heeft nog geen officiële doodsoorzaak gegeven.

Kim, die twee jaar geleden in Parijs debuteerde, poseerde voor grote modenamen als Chanel, Moschino, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Dries van Noten en Alexander McQueen. Onlangs stond zij in een tv-reclame van Christopher Kane’s Topshop lijn. Zij werkte geregeld mee aan het tijdschrift Vogue. Haar internationale carrière was zich flink aan het ontwikkelen. In haar vrije tijd verzamelde zij vorken, luisterde naar trancemuziek en verzorgde ze twee cavia’s: Tiger and Jamong. In een interview zei zij ooit: „Doorgaans voel ik me waardeloos, dus ik koop voor mijzelf ieder jaar een bontjas.”

Eergisteren plaatste ze haar laatste bericht op haar blog I Like To Fork Myself (Ik wil mijzelf vertakken). De blog post heet: „Say Hi to Forever” (Zeg hallo tegen voorgoed) en bevatte het liedje I Go Deep van dance-artiest Jim Rivers.

Zuid-Korea heeft het hoogste zelfmoordcijfer van de dertig industriële landen die zijn aangesloten bij de OESO. Afgelopen jaar werd het land opgeschrikt door een reeks zelfmoorden van beroemdheden. In mei sloeg voormalige president Roh Moo-hyun de hand aan zichzelf.